Selecteer een pagina

De Maas
De rivier de Maas, ofwel La Meuse, stroomt op ongeveer 4 km afstand van het huisje. Je kunt de Maas op allerlei manieren beleven. Op de fiets, via de lange fietspaden van het Ravel Velo fietsnetwerk bijvoorbeeld. Fiets van Godinne naar Namur, van Namur naar Dinant, van Wepion naar Profondeville, of van Dinant naar Hastiére en verder!

Wil je wandelen langs de Maas, dan zijn er volop mogelijkheden om te voet urenlang de omgeving te verkennen.

Een bijzondere blik op de Maas vind je bij Les Sept Meuses, een uitzichtpunt op ca 240 mtr hoogte. Hier kun je bij helder weer de ‘zeven bochten’ van de Maas zien én de vele parapante vliegers die vanaf dit punt naar beneden zweven. Het uitzichtpunt Les Sept Meuses is te vinden op ongeveer 35 minuten wandelen vanaf het huisje.

Namur, de hoofdstad van Wallonie, ligt aan de Maas op ca 12 km vanaf het huisje. Een culturele stad met terrasjes, mooie pleinen en kerken, originele winkels en gezellig straatjes, musée Felicien Rops, Galerie Du Belfroi en een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Citadel van Namur. Of bezoek Dinant, startpunt voor kano en kayaktochten maar ook de geboorteplek van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. Dinant, muziek en jazz zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Het jaarlijkse Dinant Jazz Festival trekt veel bezoekers, maar ook het kabelbaantje en La Merveuilleuse, een van de mooiste grotten van de Ardennen, zijn erg populair.