Selecteer een pagina

Wandelingen in het bos
Het boshuisje staat in een loofbos met eiken, berken en beukenbomen. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk.

Je kunt eenvoudig meteen vanuit het boshuisje richting Les Sept Meuses lopen. Dit is een uitzichtpunt aan het einde van het bospad, waar je een schitterend uitzicht hebt over de vallei van de Maas. In de zomer zie je parapente sporters voorbij zweven, die hun startpunt hebben naast het restaurant dat je aantreft bij het uitzichtpunt. De bospaden zijn niet gemarkeerd. Je kunt soms de weg kwijt zijn maar je vindt de weg vrij snel terug. Het is een rustiger deel van het bos, waar je vroeg in de ochtend af en toe nog reeën ziet, of everzwijnen hoort wroeten.

Het dorpje Arbre
Er starten verschillende wandelingen vanuit het dorpje Arbre. Deze wandelingen zijn gemarkeerd.in verschillende categorieën: van licht tot middelzwaar.

Je start op het pleintje bij de kerk in Arbre. Je ziet daar een bord waar alle wandelingen op staan. De wandelingen gaan door dorpjes, over glooiende velden, door het bos en langs boerderijen en weilanden. De afstanden variëren van 5 en 15 kilometer.

Wandelen en fietsen langs de Maas
Op ongeveer 4 km afstand van het boshuisje tref je de rivier de Maas. Langs de Maas zijn verschillende wandelroutes én fietsroutes. De paden zijn vlak en dus eenvoudig te fietsen. Neem de brug bij Godinne als uitgangspunt (er is een kleine parkeerplaats). Je kunt alle kanten op. Ontdek het nostalgische dorpje Profondeville, proef kunst en cultuur in Namen, of wandel naar de muzikale jazzstad Dinant. Bij al deze routes is de Maas dichtbij. Je ziet zo de mooiste vergezichten.